Om oss

OM OSS:


Vi har en liten uppfödning av Kerry Blue Terrier och Mops i nordöstra Uppland.


Hundar har alltid funnits i familjen och den första Kerryn STINA Lingus Endless Harmony kom till oss 1989 från kennel Lingus och Ulla Lethenström, Järfälla. 


STINA var född 88-12-29 och blev Internationell Svensk och Norsk Champion,

Hon var mamma till tre kullar. Den första kullen föddes 1992. Samma år vi fick vårt kennelnamn DUNGAREES registrerat. De efterföljande åren hade vi en kull ungefär vartannat år.


2007 bestämde vi oss att pausa kennelverksamheten av olika anledningar och det dröjde ända till 2015 innan vi tog upp det igen när vi fick en ny Kerry i huset.

Då kom TANGO Shyloch Tango till oss. TANGO är uppfödd av Helge Kvivesen, kennel Shyloch i Norge och är född 2015-03-24.


TANGO, en nätt, feminin och supertrevlig tik med en stor portion humor. Under sin utställningskarriär blev hon C.I.B. (Internationell) och Nordisk, Svensk, Norsk, Dansk och Finsk utställingschampion.


TANGO  inseminerades med importerad fryst sperma efter den amerikanske hanen US CH Wildside´s Long Tale. Vi sparade en hane YIPPIE Dungarees You Never Can Tell och en tik PATSY Dungarees Twistn´Patricia. Vi har även avelsrätt på kullsyster ASTA Dungarees Darling Nelly Grey, ägare Andréa Pålsson.


Det blev endast en kull för TANGO.

Sommaren 2022 förlorade vi henne i en cancersjukdom endast 7 år gammal.


Vi har dessutom härliga mopsarna HUGO Semlans Truls-Oskar född 2013-01-03, GITTAN Westerholmen Moon Of Baroda född 2018-05-07 och KENDRICK  Dungarees Pavarotti 2021-08-02 som bor hos Elias Pålsson.

 

GITTAN har genomgått de för rasen rekommenderade hälsotester utan anmärkning. GITTAN är mamma till vår första mopskull som föddes 2021-08-02. Pappa är

SE UCH Land Of Fairytale´s KingsizedCaruso.


Kullen på tre hanvalpar deltar i en studie hos neurolog Cecilia Rhodin  Anicura Albano som forskar på förekomst av kotanomalier hos mops.