Om oss

OM OSS:


Vi har en liten uppfödning av Kerry Blue Terrier och Mops i nordöstra Uppland.

Hundar har alltid funnits i familjen och den första Kerryn STINA Lingus Edless Harmony kom til oss 1989 från kennel Lingus och Ulla Lethenström, Järfälla. 


STINA var född 88-12-29 och blev Internationell Svensk och Norsk Champion,

Hon var mamma till tre kullar. Den första kullen föddes 1992.a Samma år vi fick vårt kennelnamn DUNGAREES registrerat. De efterföljande åren hade vi en kull ungefär vartannat år.


2007 bestämde vi oss att pausa kennelverksamheten av olika anledningar och det dröjde ända till 2015 innan vi tog upp det igen när vi fick en ny Kerry i huset.

Då kom TANGO Shyloch Tango till oss. TANGO är uppfödd av Helge Kvivesen, kennel Shyloch i Norge och är född 2015-03-24.


TANGO är en nätt, feminin och supertrevlig tik med en stor portion humor. Hon är C.I.B. (Internationell) och Nordisk utställingschampion.


TANGO hade sin första kull 2019 då hon inseminerades med importerad fryst sperma efter den amerikanske hanen US CH Wildside´s Long Tale. Vi sparade en hane YIPPIE Dungarees You Never Can Tell och en tik PATSY Dungarees Twistn´Patricia.


Vi kommer att para TANGO under våren och hoppas på valpar sommaren 2021.


Dessutom har vi härliga mopsarna HUGO Semlans Truls-Oskar född 2013-01-03 och GITTAN Westerholmen Moon Of Baroda född 2018-05-07.


GITTAN har genomgått de för rasen rekommenderade hälsotester utan anmärkning och vi kommer att para henne vid nästa löp under våren/sommaren 2021.